Friday, 16 September 2011

Cara-Cara Nak Clearkan Cookies Internet untuk Win7

Ok Berjumpa Lagi kiter yer.Kali ni saya nak tunjuk kan secara tutorial bagaimana nak clearkan cookies internet.Cookies Internet adalah sebahagian data2 program internet yg telah di muat turun daripada fail2 apa2 sahaja..apabila muaturun atau pun pembukaan sesebuah laman web..semua data2 internet kiter layari akan di jadikan data2 muatrun..kali ni sya akan ajar mcm mana yer ...perhati dan fahami langkah2 nya

Langkah 1 : Click StartMenu dan pilih control panel..dan paparan control panel akan tertera seperti dibawah dan seterusnya pilih small icon supaya semuanya yang ada didalam control panel akan keluar

Langkah ke2 : Sekarang didalam control panel apabila screen anda dh terpampang seperti dalam gambar.cari internet option yang tertera di gambar

Langkah ke3 : Seterusnya..Sekarang Anda telah berada didalam bahagian internet option ..didalam internet option cuba anda lihat Browsing History yang dh saya highlight kan..tandakan di kotak kecil tu yg tertulis Delete Browsing On exit dan kemudian click butang delete...

Langkah 4 : Ok Akhir sekali...Bila anda click butang Delete tadi terpampang kotak2 yg perlu anda delete ...ikut jer aper yg telah di highlight dan lepas tu anda dh tick anda terus click butang Delete dan proses clearkan cookies akan dipadam..tak perlu cookies bila di clearkan takkan ader kesan sampingan malah insyallah internet anda tak berapa lembab,,,, SELAMAT MENCUBA


No comments:

Post a Comment