Sunday, 13 November 2011

Bagaimana Tukar Mesej Teks "Selamat Datang" di Log On in Windows 7 dan Vista







<<Sebelum Di edit














<<<Selepas Di edit









PILIHAN SATU

Tukar "Selamat Datang" Teks Mesej di Log Aktif
Perhatian : Sebelum memulakan edit anda perlu takeowner ship pada winlogon...cara nya adalah klick kanan di winlogon.exe.mui dan pilih takeowner ship..selepas itu anda perlu backup fail winlogon tersebut atau copy fail winlogon.exe.mui dan paste nya ke desktop..fail yang perlu anda edit cuma di desktop..edit perlu menggunakan reshack...aplikasi reshack dan juga takeownership sudah saya letakkannya link dibawah..supaya anda boleh memuat turunnya ..harap anda enjoy..sebarang pertanyaan sila tinggalkan komen anda  
1 Dalam Windows Explorer, pergi ke C: \ Windows \ System32 \ en-US \ winlogon.exe.mui. (Lihat paparan di bawah)
Nota Nota
Folder en-US adalah dalam Bahasa Inggeris Windows 7 salinan. Jika anda mempunyai bukan-Bahasa Inggeris Windows 7 salinan, maka folder ini akan mempunyai nama yang berbeza mencerminkan jadual instead.The bahasa anda di bawah adalah beberapa orang-orang yang paling biasa.
Nama Folder Bahasa
DA-DK Denmark
en-GB Bahasa Inggeris-Great Britain
en-US Bahasa Inggeris-AS
fi-FI Finland
FR-FR Bahasa Perancis
de-DE Jerman
el-GR Yunani
ia-IT Itali
tiada-NO Norway
ES-ES Bahasa Sepanyol
sv-SE Sweden
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-step1.jpg
2. pemilikan fail winlogon.exe.mui dengan akaun pengguna anda, dan menetapkan ia adalah kebenaran untuk Benarkan Kawalan akaun pengguna Penuh anda. Tutup Windows Explorer apabila selesai.

3. Salinan fail ini winlogon.exe.mui ke dalam desktop anda.

4. Jika anda tidak sudah, memuat turun dan memasang Hacker Sumber .
5 Hak klik pada pintasan Hacker Sumber dalam Start Menu - Semua Program, kemudian klik pada Run sebagai pentadbir. (Lihat paparan di bawah)
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-start_menu.jpg
6. Jika digesa oleh UAC , kemudian klik pada Yes (Windows 7) atau Teruskan (Vista).

7. Dalam Hacker Sumber, klik pada File dan Open. (Lihat paparan di bawah)
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-step2.jpg
8. Dalam Hacker Sumber, pilih All Files (*.*) dalam Fail drop jenis down box, pergi ke dan pilih winlogon.exe.mui fail yang disalin ke desktop anda, kemudian klik pada butang Open . (Lihat paparan di bawah)
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-change_step-3.jpg
9. Dalam anak tetingkap kiri Hacker Sumber, mengembangkan Jadual Rentetan, dan 63, 1033. (Lihat paparan di bawah)
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-step4a.jpg
10 Dalam pane kanan 1033, menggantikan teks Selamat Datang dalam pengikat kata pada kedua-dua 1002 dan 1005 lokasi dengan teks yang anda mahu dan bukan (ex: Hello). Dalam petikan-petikan, kemudian klik pada butang Skrip Mengumpul. (Lihat screenshot di atas dan di bawah)
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-step4b.jpg
11. Klik pada File dan Jimat, maka Hacker Sumber rapat. (Lihat paparan di bawah)
Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-step6.jpg
12 Salinan fail yang diubahsuai winlogon.exe.mui pada Desktop anda, dan Paste ke C: \ Windows \ System32 \ en-US folder dari langkah 1 . (Lihat paparan di bawah langkah 1)
NOTA: Folder en-US adalah dalam Bahasa Inggeris Windows 7 salinan. Jika anda mempunyai bukan-Bahasa Inggeris Windows 7 salinan, maka folder ini akan mempunyai nama yang berbeza yang mencerminkan bahasa anda sebaliknya.
13. Klik pada Salin dan Ganti. (Lihat paparan di bawah)

Selamat Datang Log Masuk Text Message - Perubahan-copy.jpg
14. Mulakan semula komputer dan log in untuk melihat perubahan yang dibuat.
NOTA: Jika ini tidak bekerja untuk anda dalam Windows 7, kemudian melihat kotak NOTA di bahagian atas tutorial.

15. Anda boleh memadam winlogon.exe_original.mui bahawa ResHacker dicipta jika anda suka kerana anda boleh dengan mudah melakukan OPSYEN DUA di bawah untuk memulihkan tetapan lalai .

                                  Download Reshacker Dan Takeownership

         http://www.ziddu.com/download/17313297/ReshackTakeownership.zip.html

Thursday, 10 November 2011

Malay Language Pack For Window 7 (All Edition)

Assalamualaikum...dan selamat bersua lagi..dah lama saya tak update blog saya kan..maaf kerana saya terlalu sibuk dengan pekerjaan...ok kali ini saya akan berkongsi sekali lagi aplikasi untuk anda iaitu menukar bahasa yang terdapat didalam komputer...mungkin anda berasa bosan dan mungkin ada yang tidak memahami bahasa komputer...iaitu bahasa inggeris..disini saya akan berkongsi aplikasi yang menukar bahasa (default) komputer anda dari bahasa inggeris ke bahasa melayu ..untuk senang anda memahami dalam bahasa malaysia...apa2 pun sila baca dan saya akan sertai link untuk anda memuat turun
P/s sila baca informasi terlebih dahulu:

Tinjauan

Pek Antara Muka Bahasa Windows (LIP) memberikan versi separa diterjemahkan bagi bahagian Windows yang paling banyak digunakan. Selepas memasang LIP, teks dalam pendeta, kotak dialog, menu dan topik Bantuan dan Sokongan akan dipaparkan dalam bahasa LIP. Teks yang tidak diterjemahkan adalah dalam bahasa asas Windows 7. Contohnya, jika anda membeli Windows 7 versi bahasa Sepanyol, dan memasang LIP Catalan, sesetengah teks kekal dalam bahasa Sepanyol. Anda boleh memasang lebih daripada satu LIP pada sesebuah bahasa asas. LIP Windows boleh dipasang pada semua edisi Windows 7.



Arahan

AMARAN: Jika anda mendayakan penyulitan BitLocker, sila tangguhkannya sebelum memasang LIP. Buka Control Panel, pilih System and Security, kemudian BitLocker Drive Encryption. Klik  Suspend Protection.

Oleh kerana muat turun untuk Windows 7 LIP versi 32-bit dan 64-bit adalah berasingan, sebelum anda memulakan muat turun, anda perlu menentukan Windows 7 versi mana yang anda pasang: Begini cara untuk menentukan Windows 7 versi mana yang anda ada:

Klik pada butang Start kemudian klik kanan pada Komputer dan pilih Properties. Ini akan menayangkan maklumat asas tentang komputer anda.
Lihat dalam seksyen Sistem untuk jenis Sistem. Ini menandakan sama ada Sistem Pengendalian Windows 7 anda adalah Sistem Pengendalian 32-bit atau Sistem Pengendalian 64-bit. 


Untuk memasang versi 32-bit, anda boleh pilih untuk:

  1. Anda cuma perlu seretkan aplikasi LIP_ms-MY-32 bit dan LIP_ms-MY-64bit yang ada didalam folder rar ke desktop anda dan di aplikasi tersebut anda perlu klick kanan dan pilih Run administrator

Untuk memasang versi 64-bit, anda hendaklah menggunakan cara seperti diatas. 
 

Fail dalam Muat Turun ini

Pautan dalam seksyen Muat Turun ini menggunakan folder winrar.bagi yang tidak ada winrar sila download nya segera kerana folder tersebut menggunakan format rar. ia bukan folder biasa makanya anda perlu memuat turun winrar.

 


Download
 
 

Wednesday, 21 September 2011

Ccleaner

Ccleaner adalah langkah yang memudahkan anda untuk membuang data2 program kompter yang telah anda muat turun dari laman web atau data2 semasa anda melayari internet..kekadang anda berasa bengang kerana line internet anda tetiba jer jadi slow..internet akan menjadi slow ada 2 sebab...
1. bagi yang menggunakan broadband mungkin anda dah melebihi had yang ditetapkan dan bagi yang menggunakan streamix mungkin masalah line
2. Jika Yang masih belum mencapai limit had nya mungkin faktor nya adalah terlalu banyak cookies didalam data2 komputer anda..makanya anda perlu mencuci dan juga memadam cookies internet yang terdapat dalam system data komputer anda supaya anda dapat merasai sendiri line anda kelajuan nya mcam mana.Sekarang saya akan berkongsi bersama aplikasi untuk memudahkan anda untuk membuang smua cookies yang terdapat didalam data komputer anda.sebelum ini saya telah mengajar anda bagaimana nak clearkan cookies dengan pelbagai cara..aplikasi ini untuk permudahkan lagi kerja anda ....

 ..........................................................................................................................................................
                                                                  DOWNLOAD LINK :
                                  http://www.ziddu.com/download/16464248/ccsetup310.exe.html
..............................................................................................................................................................

Cara Bagaimana Nak Defrag System File Anda

Assalamualaikum Pada Para Pengunjung..Berjumpa sekali lagi kiter di laman blog saya..Ok kali ni saya akan berkongsi sesuatu yang agak penting dalam meringankan perjalanan system komputer supaya lebih baik dan rasa ringan apabila memulakan program komputer..Defragment ini bertujuan utk menyusun semula program fail yang berselerak dalam system anda..dan akan membuang program2 yang rosak.ok sekaranag ikuti langkah2 seperti yang tertera di bawah ini

langkah 1 : click my computer di desktop anda dan selepas itu lihat didalam my computer anda akan tertera seperti didalam gambar di bawah :

langkah 2 : sekarang pada drive (c) click kanan dan pilih 'properties'



Langkah 3: Akhir sekali apabila anda dah click pada properties akan tertera gmbar di bawah...selepas itu cari dan click tool didalam tool anda boleh nampak di bahagian defragmentation...terus click defrag now
''SEMOGA ANDA ENJOY DAN RASAI KELAINAN PC/LAPPY ANDA APABILA ANDA DEFRAG..APER PERTANYAAN ANDA BOLEH TINGGALKAN COMMENT ANDA TERIMA KASIH KEPADA ANDA SEMUA KERANA MASIH MENGIKUTI PERKEMBNGAN BLOG SAYA''

Saturday, 17 September 2011

Skype

Salam All .....Perkenalkan aplikasi yang mungkin anda pernah guna atau ada yang tak pernah gunakan.aplikasi ini membolehkan kiter berhubung dengan orang tersayang..menggunakan webcam..untuk menggunakan aplikasi ini anda harus bersama ada aplikasi ini supaya dapat berhubung..selain anda berkomunikasi dengan org tersayang anda juga boleh menghantar apa aja fail..contohnya : gambar,aplikasi,lagu.dan dll.semoga dengan aplikasi ini anda dapat bergembira bersama orang tersayang yang tiada di depan mata..enjoyyyyy n have funn all..Untuk Muat turun aplikasi ini anda boleh terus memuat turun di link di bawah ini...ikut langkah2 seterusnya utk mendownload...Terima Kasih all
.................................................................................................................................................................
                                                        Dowload Link:
                      http://www.ziddu.com/download/16423396/SkypeSetupFull.exe.html
..........................................................................................................................................................

Friday, 16 September 2011

Cara-Cara Nak Clearkan Cookies Internet untuk Win7

Ok Berjumpa Lagi kiter yer.Kali ni saya nak tunjuk kan secara tutorial bagaimana nak clearkan cookies internet.Cookies Internet adalah sebahagian data2 program internet yg telah di muat turun daripada fail2 apa2 sahaja..apabila muaturun atau pun pembukaan sesebuah laman web..semua data2 internet kiter layari akan di jadikan data2 muatrun..kali ni sya akan ajar mcm mana yer ...perhati dan fahami langkah2 nya

Langkah 1 : Click StartMenu dan pilih control panel..dan paparan control panel akan tertera seperti dibawah dan seterusnya pilih small icon supaya semuanya yang ada didalam control panel akan keluar

Langkah ke2 : Sekarang didalam control panel apabila screen anda dh terpampang seperti dalam gambar.cari internet option yang tertera di gambar

Langkah ke3 : Seterusnya..Sekarang Anda telah berada didalam bahagian internet option ..didalam internet option cuba anda lihat Browsing History yang dh saya highlight kan..tandakan di kotak kecil tu yg tertulis Delete Browsing On exit dan kemudian click butang delete...

Langkah 4 : Ok Akhir sekali...Bila anda click butang Delete tadi terpampang kotak2 yg perlu anda delete ...ikut jer aper yg telah di highlight dan lepas tu anda dh tick anda terus click butang Delete dan proses clearkan cookies akan dipadam..tak perlu cookies bila di clearkan takkan ader kesan sampingan malah insyallah internet anda tak berapa lembab,,,, SELAMAT MENCUBA


Bagaimana Nak Tukar Gambar Startmenu (startorbs) Ke Gambar Pilihan Anda

Anda dah boring dengan gambar startmenu yg ditetapkan.disini saya akan berkongsi bagaimana nak menukar gmbar startmenu anda ke gambar pilihan anda..ikut langkah2 yang akan saya paparkan untuk anda semua..harap anda semua nikmatinya


1.Click New Genuine Creation

2. click browser yg ada anak panah tersebut.cari gambar yg anda inginkan dan double click pada gambar pilihan anda


3. Selepas anda click pada gambar pilihan anda,anda boleh pilih sama ada anda mahukan ketiga2 gmbar anda utk ketiga2 dlam bulatan dengan menekan atau click 'YES' dan jika anda mahu hanya untuk satu jer gmbar anda boleh tekan butang 'NO'.

4.Seterusnya didalam kotak yg di highlight anda boleh edit utk buat kelainan di startorb yg kedua iaiti Hover (hover tu adalah bila anda meletakkan anak panah mouse tanpa di click..disitu (hover) anda juga boleh meletakkan gmbar anda yg berlainan jika anda tidak mahu gmbar hover anda sama dengan gmbar yg diatas sekali iaitu pada langkah 3.

5. OK! untuk final touch sebelum anda save..anda perlu letak atau tukar tajuk anda di biography..bila anda dan menukar anda boleh simpan startmenu yang anda dah ubah

6.Cara save nya adalah click jer icon seperti disket..
7.Akhir sekali...jika anda dah save startorb anda ..akan tertera seperti gambar diatas.Untuk Tukar startorb anda boleh terus click di butang yang tertera anak panah di gmbar..dan seterusnya anda akan dapat lihat perubahan pada start menu anda
http://www.ziddu.com/download/16401595/startorbz_v3_1_a_by_blizo-d2kbi1i.rar.html    

DOWNLOAD LINK : http://www.ziddu.com/download/16401595/startorbz_v3_1_a_by_blizo-d2kbi1i.rar.html
         ''SEMOGA ANDA DAPAT MENIKMATI STARTMENU ANDA ..DAN SAYA AKAN BERKONGSI LAGI APLIKASI YANG TERBARU UNTUK ANDA SEMUA ""
Selamat Datang Ke Shahril Props Blog..Di Blog Yang Tak Seberapa Ini Saya Akan Berkongsi Ilmu Pengetahuan Dan Juga Saya Akan Berkongsi Apa Jua Aplikasi (softwear) Bagi Mengisi Sesuatu Yang Berfaedah,,,Diharap Anda Sentiasa Mengikuti Perkembangan Blog Saya...Terima Kasih Atas Sokongan Anda